marți, 11 octombrie 2022

A treia activitate de învățare la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, 26-30 septembrie 2022

 În săptămâna 26-30 septembrie 2022, Colegiul Tehnic de industrie Alimentară a fost gazda celei de a treia activități de învățare, cu tema SHARING CULTURE THROUGH GASTRONOMY. Oaspeții au fost elevi și profesori din școlile partenere din Portugalia, Spania, Germania, Franța, Polonia.

Programul a început cu cu cuvânt de bun venit din partea directiunii, iar apoi a urmat o prezentare a României, urmată de un concurs Kahoot cu întrebări legate de prezentarea anterioară. Apoi a avut loc o sesiune de jocuri de spargere a gheții, jocuri de echipă,  în care elevii și profesorii au avut ocazia să se cunoască.

 După masă, programul a continuat cu prezentările mâncărurilor tradiționale ale fiecărei țări:


A doua zi a fost organizat primul workshop pentru preparare de mancare tradițională - Franța, Spania, Portugalia. Elevii și profesorii din cele 3 țări au gătit iar la prânz au venit și celelate echipe pentru degustarea preparatelor.Dupa masă s-a vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean.
A treia zi s-a organizat o vizită culturală la Pietrele Doamnei - Rarău, la păstrăvăria Pojorâta, Hanul Păstrăvarului, mănăstirea Voroneț.
A patra zi a avut loc al doilea workshop pentru gătirea mâncărurilor tradiționale, de această dată fiind rândul echipelor din România, Germania, Polonia. După aceea, celelalte echipe au degustat cu mare proftă preparatele gustoase.Ultima zi  a fost dedicată dansurilor și cântecelor tradiționale bucovinene. Echipa română a prezentat diferite dansuri și oaspeții au putut învăța pașii pentru horă. 

Apoi, pe terenul de sport  oaspetii, alături de elevii școlii, au dansat într-un  flashmob organizat cu ocazia Zilei Europene a Sportului Scolar.

După masa de prânz, a urmat ceremonia de înmânare a certificatelor:

Un videoclip cu activitatile din ultima zi este publicat aici:Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu