HERITAGE ACROSS EUROPEAN LANDSCAPES AND PEOPLES
Proiect Erasmus Plus KA229 - 2020-1-PT01-KA229-078323_5, beneficiar COLEGIUL TEHNIC DE INDUSTRIE ALIMENTARĂ SUCEAVA
În perioada 21-25 noiembrie 2022 a avut loc cea de a patra activitate de învățare la școala parteneră CEIP San Gregorio din localitatea Oria, Spania. Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat profesoarele Violeta Iacentiuc și Petruța Tompea, și elevii Georgiana Antonesei și Sebastian Verciuc din clasa a X-a D, profil turism.
Programul activităților a început cu prezentarea școlii, a claselor, apoi cu un tur al localității Oria.
Ne-am oprit și la primărie pentru un cuvânt de bun venit din partea primarului localității Oria.
S-au vizitat apoi catedrala si un atelier de arta al unui artist local.
După masa de prânz care a avut loc la cantina școlii, elevii și pofesorii s-au adunat in sala multimedia pentru a prezenta aplicatia Harta Interactivă, produs final a proiectului HAELP, in care fiecare țară parteneră a ales 10 obiective importante și le-a introdus cu descrieri sau chiar filme în această aplicație interactivă.
https://view.genial.ly/637272c853da840018841cf3
A doua zi a fost organizată vizita la Fort Bravo, un studio pentru filmări western, cu actori care au interpretat diferite roluri și cascadorii, un punct deosebit de atracție turistică a zonei.
Dupa amiaza s-a vizitat muzeul Ibanez, alt punct important pe harta obiectivelor turistice ale zonei.
A treia zi a fost dedicată vizitei în parcul național Sierra de Maria los Velez, unde s-a realizat și un workshop cu plante aromatice la gradina botanica din zona.
Apoi s-a vizitat castelul Velez Blanco, un alt obiectiv turistic important.
In a patra zi am vizitat Alhambra, cel mai mare obiectiv turistic al Spaniei, vizitat anual de milioane de turiști.
În ultima zi ne-am reîntors în parcul național Sierra Maria pentru o altă serie de activități de data aceasta sportive.
Mulțumim famiilor celor 2 elevi spanioli, Fatima și Juan, care au găzduit cei 2 elevi români!
O frumoasă descriere a activităților a fost realizată de elevii germani, la următorul link:
În săptămâna 26-30 septembrie 2022, Colegiul Tehnic de industrie Alimentară a fost gazda celei de a treia activități de învățare, cu tema SHARING CULTURE THROUGH GASTRONOMY. Oaspeții au fost elevi și profesori din școlile partenere din Portugalia, Spania, Germania, Franța, Polonia.
Programul a început cu cu cuvânt de bun venit din partea directiunii, iar apoi a urmat o prezentare a României, urmată de un concurs Kahoot cu întrebări legate de prezentarea anterioară.
Apoi a avut loc o sesiune de jocuri de spargere a gheții, jocuri de echipă, în care elevii și profesorii au avut ocazia să se cunoască.
După masă, programul a continuat cu prezentările mâncărurilor tradiționale ale fiecărei țări:
A doua zi a fost organizat primul workshop pentru preparare de mancare tradițională - Franța, Spania, Portugalia. Elevii și profesorii din cele 3 țări au gătit iar la prânz au venit și celelate echipe pentru degustarea preparatelor.
Dupa masă s-a vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean.
A treia zi s-a organizat o vizită culturală la Pietrele Doamnei - Rarău, la păstrăvăria Pojorâta, Hanul Păstrăvarului, mănăstirea Voroneț.
A patra zi a avut loc al doilea workshop pentru gătirea mâncărurilor tradiționale, de această dată fiind rândul echipelor din România, Germania, Polonia. După aceea, celelalte echipe au degustat cu mare proftă preparatele gustoase.
Ultima zi a fost dedicată dansurilor și cântecelor tradiționale bucovinene. Echipa română a prezentat diferite dansuri și oaspeții au putut învăța pașii pentru horă.
Apoi, pe terenul de sport oaspetii, alături de elevii școlii, au dansat într-un flashmob organizat cu ocazia Zilei Europene a Sportului Scolar.
După masa de prânz, a urmat ceremonia de înmânare a certificatelor:
Un videoclip cu activitatile din ultima zi este publicat aici: